Account type

Maak een keuze

Welkom

Registreren als artiest

Wij zijn enthousiast om je te mogen verwelkomen bij Artiestenverloning.nl. Als artiest stuur je zelfstandig of als groep eenvoudig facturen met onze inhoudingsplichtigenverklaring (IPV) aan je opdrachtgevers en na betaling laat je deze eenvoudig verlonen volgens de artiestenregeling. Om je te registreren hanteren we een aantal voorwaarden en richtlijnen:

Om je te registreren hanteren we een aantal voorwaarden en richtlijnen.

 • Om als uitvoerend artiest te werken dien je minimaal 13 jaar te zijn, mits je een ontheffing hebt van de inspectie SZW.
 • Een uitvoerend artiest is iemand die een optreden levert aan publiek welke direct of indirect kan worden bekeken of beluisterd.
 • Via je bank dien je jezelf te verifiëren middels iDin of iDeal en dit kan uitsluitend met een Nederlands rekeningnummer.
 • Je dient een kopie van een geldig identiteitsbewijs (geen rijbewijs) te uploaden tijdens het aanmeldproces.
 • Artiestenverloning.nl houdt altijd loonbelasting in volgens de artiestenregeling
 • Artiestenverloning.nl is helemaal gratis, we brengen je dus geen kosten in rekening voor onze service.

Ben je uitvoerend artiest ga dan verder naar het invullen van je gegevens om jouw account aan te maken, waar je wanneer jou dat uitkomt de laatste stappen kunt voltooien van de registratie en je al direct opdrachtgever(s) kunt factureren voor je optredens. We wensen je goede zaken!

Ben je geen uitvoerend artiest, dan verwelkomen we je graag als freelancer bij Verloning.nl. Bij Verloning.nl kan je ook eenvoudig facturen sturen aan je opdrachtgevers en na betaling wordt deze automatisch verloond volgens jouw gekozen voorwaarden. Kijk voor meer informatie op www.verloning.nl.

Welkom

Registreren als opdrachtgever

Het verlonen van freelancers via Artiestenverloning.nl biedt een aantal unieke voordelen. Zo ben je er zeker van dat alle freelancers netjes worden verloond en dat alle afdrachten worden gedaan. Ook ben je er zeker van dat je voldoet aan de veranderende wet- en regelgeving waarbij je toch onbeperkte vrijheid hebt bij het inhuren van je freelancers.

Al onze freelancers moeten voldoen aan de volgende voorwaarden;

 • De freelancer werkt voor eigen rekening en risico en dient minimaal 18 jaar te zijn.
 • De freelancer moet beschikken over een Nederlands rekeningnummer.
 • De afgesproken beloning is minimaal € 16,- per uur exclusief btw.
 • De freelancer is altijd vrij om arbeid aan te nemen en/of te weigeren.
 • De freelancer mag zich altijd laten vervangen door een derde met dezelfde kwalificaties.

Werkwijze

Beveel ons aan bij je freelancers en wij nodigen hen vrijblijvend uit om klant bij ons te worden, dit kunnen wij uiteraard niet verplichten. Na registratie leg je de afspraken vast in onze modelovereenkomst waarin wij meetekenen dat we je 100% zekerheid bieden voor alle afdrachten en aansprakelijkheden. Na de werkzaamheden stuurt de freelancer je een factuur voor zijn of haar diensten en na betaling maken wij het loon binnen twee werkdagen netto over.

iDIN en KVK

Een account met de zekerheid van onze overeenkomsten is uitsluitend mogelijk met een geverifieerd account. Dit doen wij middels iDIN of iDeal waarna je vanuit je account eenvoudig onze modelovereenkomsten kunt aanmaken en online tekenen. Wanneer je dit niet wenst, dan bieden we je geen aanvullende zekerheid met betrekking tot de inhuur van je freelancers. Op basis van je KVK gegevens kunnen we je opdrachtnemers koppelen aan je account. We delen dan de gegevens in je account wanneer zij jouw KVK gegevens invoeren. Dit maakt het koppelen makkelijker en betrouwbaarder. We delen je gegevens uitsluitend wanneer je ons hier toestemming voor geeft.

Doorgaan naar gegevens